Om Kompassen

Förskolan Kompassen är ett montessori-inspirerat föräldrakooperativ som ligger i natursköna Sjöberg i Sollentuna. 

Spela videoklipp

Vad säger föräldrarna?

Här kan du ser intervjuer med våra föräldrar som berättar om deras upplevelse av att ha sina barn på Kompassen och hur det är att vara med i ett kooperativ.

Maria Montessori

Förskolan är inspirerad av Maria Montessori’s tankar och idéer och vi har som grundtanke att hjälpa barnen hjälpa sig själva!

Förskolans mål är att tillsammans utveckla trygga och självständiga barn i en inspirerad, förberedd miljö inomhus såväl som utomhus, och vi erbjuder små barngrupper, utbildade pedagoger, pedagogisk och utvecklande miljö för ditt barn, samt en stor insyn i förskolans uppbyggnad, ekonomi och utveckling.

mother-child-playing-educational-game-gnomes-barrels-use-maria-montessori-method-development-lowres
h-09

Två avdelningar

Avdelning Syd för barn mellan 1-3 år, och avdelning Nord för barn mellan 3-6 år.

Förskolans pedagoger är alla utbildade inom montessoripedagogiken men med annars helt olika bakgrunder såsom barnskötare, förskollärare, Ur&Skurpedagog samt grundskolelärare. Pedagogerna planerar, driver och utvärderar den pedagogiska verksamheten. Läroplanen (LPFÖ98), kommunens riktlinjer samt styrelsens stadgar och Maria Montessori´s pedagogik ligger som grund för vår verksamhet.

Höga resultat

Vår förskola får höga resultat!


Både Pilen (den årliga undersökningen, föräldrarenkät, av Sollentuna kommuns förskolor) och Våga Visa (samarbete om utvärdering inom utbildningsområdet i ett antal Stockholms-kommuner) visar att Kompassen är en mycket uppskattad förskola med hög kvalitet i verksamheten.

h-07